Cees van de Sanden
Cees van de Sanden

Cees van de Sanden

Advocaat-partner


Cees van de Sanden is een landelijk erkende bestuursrechtadvocaat die cum laude is afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg met als specialisatie het snijvlak van bestuurs- en privaatrecht. Voordat Cees samen met Jesler het kantoor SandenHartman oprichtte, was hij vele jaren als advocaat werkzaam bij meerdere grote internationale commerciële advocatenkantoren. Alvorens Cees advocaat werd, was hij werkzaam in het bedrijfsleven en werkte hij voor de overheid.

Cees is voor zijn cliënten al meer dan 15 jaar de betrouwbare partner op het gebied van het bestuursrecht en zaken op de grens van het bestuurs- en privaatrecht. Cees is gespecialiseerd in complexe zaken op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu & sustainability, openbare orde & veiligheid (in het digitale domein) en digitale grondrechten.

Cees wordt door zijn cliënten gewaardeerd en omschreven als gedreven, doortastend en creatief. 
Zijn praktijk omvat een grote verscheidenheid aan nationale- en internationale ondernemingen, gemeenten en andere overheden, publieke instellingen en non-profitorganisaties.

Cees geeft regelmatig lezingen over juridische aspecten van openbare orde en veiligheid in het digitale domein voor instellingen als de Nederlandse politie, Nederlandse gemeenten, Nederlandse burgemeesters en veiligheidsregio’s. Tevens adviseert Cees e-commerce platforms.

In verband met zijn werkzaamheden is Cees lid van de volgende specialistenverenigingen: de Vereniging voor Bestuursrecht, de Vereniging voor Milieurecht, de Nederlandse Vereniging voor Artificial Intelligence en Robotrecht (NVAIR), en de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR).